Make your own free website on Tripod.com
 
       2. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ


 
   " Και θα δώσω στους ανθρώπους τους δύο μάρτυρές μου και θα προφητεύσουν 1260 ημέρες, περιβεβλημένοι από σάκους. Οι δύο αυτοί προφήτες, θα είναι σαν δύο ελιές και σαν δύο λυχνίες, που θα είναι στημένες ενώπιον του Κυρίου. Και όποιος θελήσει να τους αδικήσει, φωτιά θα εκπορεύεται από το στόμα αυτών και θα κατατρώει τους εχθρούς των. Αυτοί θα έχουν εξουσία από το Θεό να κλείνουν τον ουρανό, ώστε να μη βρέχει κατά τις ημέρες που αυτοί θα προφητεύουν. Και θα έχουν εξουσία να μεταβάλλουν τα νερά της γης σε αίμα, και να πλήξουν τη γη με κάθε είδους συμφορά, όσες φορές αυτοί θελήσουν. Καί όταν εκπληρώσουν τη μαρτυρία τους, ο αντίχριστος που ανεβαίνει από τον Άδη, θα κάνει πόλεμο εναντίον τους και θα τους θανατώσει. Και τα πτώματα τους θα αφεθούν άταφα στην πλατεία της Ιερουσαλήμ, όπου και ο Κύριος σταυρώθηκε. Και θα βλέπουν οι άπιστοι διαφόρων λαών και εθνικοτήτων και γλωσσών,  τα πτώματά τους άταφα, χωρίς να αφήνουν να τεθούν σε μνήμα. Και οι κάτοικοι της γης θα χαρούν και θα ευφρανθούν και θα ανταλλάσουν δώρα μεταξύ τους, διότι έλειψαν οι δύο προφήτες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα. Και μετά από τρεισήμισι ημέρες, Πνεύμα Θεού εισήλθε σε αυτούς, και στάθηκαν στα πόδια τους, και φόβος μεγάλος κατέλαβε αυτούς που αντίκρισαν την ανάστασή τους. Και άκουσα μεγάλη φωνή από τον ουρανό να λέει προς αυτούς, "ανεβείτε εδώ". Και ανέβηκαν με την νεφέλη στον ουρανό, μπροστά στα μάτια των εχθρών των", (Αποκάλυψη, ια' 3).
  Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, μας πληροφορεί μέσα από την αποκάλυψη, ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων 1260 ημερών (3 1/2 ετών) της βασιλείας του αντιχρίστου, θα εμφανιστούν στη γη οι δύο προφήτες του Θεού - ο Ηλίας και ο Ενώχ - και θα κηρήξουν το λόγο του Θεού, προς μαρτυρία όλων των ανθρώπων. Θα προσπαθήσουν να αποκαλύψουν και να ξεσκεπάσουν το προσωπείο του αντιχρίστου και όταν εκπληρώσουν την αποστολή τους, θα επιτρέψει ο Θεός να θανατωθούν στην πλατεία της Ιερουσαλήμ, από τον ίδιο τον αντίχριστο. Τα σάματά τους θα αφεθούν άταφα και μετά από τρεισήμισι ημέρες (που συμβολίζουν 3 1/2 έτη της μαρτυρίας τους) θα αναστηθούν ενώπιον όλης της ανθρωπότητας. Από εκείνη τη χρονική στιγμή, αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του αντιχρίστου και ξεκινούν οι χειρότεροι διωγμοί στην ιστορία της ανθρωπότητας - εναντίον εκείνων που αρνήθηκαν το χάραγμα.
  Οι πληροφορίες - οδηγίες που μας δίνει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, δεν πρέπει να περνούν απρατήρητες. Λίγο πιο κάτω στο επόμενο κεφάλαιο, μας πληροφορεί πως πρέπει να αντιδράσουν, αυτοί που θα παραμείνουν πιστοί στον Ιησού Χριστό, κατά την περίοδο των 1260 ημερών - στο τέλος της οποίας, οι δύο προφήτες και ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος (που σύμφωνα με τις γραφές θα είναι και αυτός παρών) θα αποκαλύψουν το αληθινό πρόσωπο του αντιχρίστου. "Και ο δράκων στάθηκε ενώπιον της γυναίκας που επρόκειτο να γεννήσει, ώστε όταν γεννήσει να καταφάγει το τέκνο αυτής . . . . Και η γυνάικα έφυγε εις την έρημο, όπου έχει εκεί τόποετοιμασμένο από το Θεό, ώστε να τραφεί επί 1260 ημέρες " (Αποκάλυψη, ιβ' ,4).
  Εαν οι φράσεις αυτές της Αποκάλυψης δεν είναι οδηγίες επιβίωσης για τους έσχατους καιρούς, τότε τι είναι; Ο Άγιος Ιωάννης μας πληροφορεί ότι η γυναίκα και το τέκνο αυτής, βγήκαν στην έρημο για να επιβιώσουν. Η γυναίκα συμβολίζει την εκκλησία και το τέκνο, τους πιστούς αυτής. Σε επόμενο κεφάλαιο, και πάλι παροτρύνει τους πιστούς να εγκαταλείψουν τις πόλεις. "Ύστερα άκουσα άλλη φωνή από τον ουρανό, να λέει. Βγες έξω από αυτήν (την πόλη), λαέ μου, για να μην γίνετε μέτοχοι στις αμαρτίες της και να μην λάβετε μέρος στις πληγές από τις οποίες θα κτυπηθεί", (Αποκάλυψη, ιη, 4'). Εαν ήταν να παραμείνουμε στις πόλεις και να υποστούμε τα δεινά σ'αυτές, δεν θα δινόταν αυτές οι οδηγίες. Πολλοί όμως σήμερα βάζουν σε δοκιμασία τον Ιησού, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σημασία το που θα διαμείνουν. Σε αυτούς ο Ιησους απαντά, "Θα με προδώσετε για ένα πιάτο φακή"! Και όταν ο Ιησούς λέει ότι θα προδωθεί για ένα πιάτο φακή, κυριολεκτεί. Διότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο από την πείνα.
   Με ανάλογο τρόπο μας καθοδηγεί και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. "αν βρίσκουν στο δρόμο ασήμι, δε θα σκύβουν να το πάρουν. Για ένα όμως στάχυ θα σκοτώνονται ποιος θα το πάρει" και "Ευτυχισμένα να είναι τα βουνά, γιατί αυτά θα σώσουν πολλές ψυχές".
   Με τον ίδιο όμως τρόπο μας πληροφορεί και ο ευαγγελιστής Λουκάς, μέσα από τους λόγους του Ιησού. "Οσοι τότε βρίσκονται στην Ιουδαία ας φύγουν εις τα όρη, και όσοι βρίσκονται μέσα στην Ιερουσαλήμ ας φύγουν εις την ύπαιθρο και όσοι βρίσκονται στα χωράφια ας μην έρχονται στην πόλη, διότι είναι ημέρες εκδίκησης και εκπλήρωσης των γραφών", (Λουκάς, κα' ,21). Οι περισσότεροι όμως άνθρωποι, δεν θα υπερασπίσουν την πίστη τους και την ελευθερία τους, ενάντια στο σύστημα του αντιχρίστου, αλλά τις περιουσίες τους και τις ανέσεις των πόλεων. "Εγώ ήρθα εξ ονόματος του Πατρός αλλά δεν με πιστέψατε. Όταν έρθει άλλος εξ ονόματος του ιδίου, εκείνον θα τον πιστέψετε", (Ιωάννης, Ε' 43).
   Όσοι ορθόδοξοι Έλληνες αποφασίσουν να αρνηθούν τις νέες ταυτότητες - στις οποίες η ομολογία θα γίνεται μέσω της υπογραφής - με το γραμμωτό κωδικό σύστημα (bar code) και τον προσωπικό αριθμό για κάθε πολίτη και αργότερα το χάραγμα του θηρίου στο δεξί χέρι ή το μέτωπο, είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους διαβίωσης μακριά από τις πόλεις. Η οργάνωση καταφυγίων (π.χ. αυτόνομες νόμιμες αγροικίες),  μακριά από δημόσιους δρόμους, σε υψόμετρο 500 εως και 900 μέτρα είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Η ραδιενέργεια έχει την ιδιότητα να κατακάθεται σε υψόμετρο έως και 500 μέτρα, ενώ το κρύο και το χιόνι εξασθενούν σε υψόμετρο κάτω των 900 μέτρων. Πρέπει παράλληλα να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι  μετοίκησης σε φυσικά καταφύγια (π.χ. σπηλιές ή μικρά σπήλαια), σε περίπτωση διώξεως σας από τον αρχικό τόπο διαβιώσεως. Κι' αυτό, γιατί τη δεύτερη περίοδο διακυβέρνησης του αντιχρίστου - μετά την ανάσταση των Αγίων Προφητών, Ηλία και Ενώχ - αρχίζουν οι χειρότεροι διωγμοί κατά των χριστιανών, στην ιστορία της ανθρωπότητας. Για άλλη μια φορά οι Έλληνες, οι οποίοι δεν θα πλανηθούν, καλούνται να υπερασπίσουν τiς ζωές τους, στα όρη, τις σπηλιές και τις σχισμές των βράχων. Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο αντισταθήκαμε στο ναζισμό και γίναμε αντάρτες πάνω στα βουνά. Το ίδιο καλούμαστε να κάνουμε και τώρα, σε μια δικτατορία πολύ χειρότερη από εκείνη.
   Εν όψει τεχνητής ελλείψεως τροφίμων και λόγω περιπτώσεως πυρηνικής ή τοξικής απειλής, είναι αναγκαία η αποθήκευση αυτογενών, μη υβριδιακών σπερμάτων - σπόρων γεωργικών προϊόντων, για σπορά σε έκτακτη ανάγκη. Αυτογενείς ντόπιοι σπόροι συνήθως δεν πωλούνται σε καταστήματα γεωπονικών ειδών αλλά βρίσκονται μόνο σε γεωργούς οι οποίοι δεν χρησιμοποίησαν ακόμη αντίστοιχους υβριδιακούς. Οι υβριδιακοί σπόροι είναι ανίκανοι για δεύτερη αναπαραγωγή, ενώ ταυτόχρονα η επιβίωσή τους εξαρτάται από εκτεταμένη χρήση φαρμάκων και λιπασμάτων. Αυτό οφείλεται στον κατ' εξακολούθηση εκφυλισμό και τις γενετικές αλλαγές που έχουν υποστεί στα ινστιτούτα αναπαραγωγής.
   Οι πολίτες πρέπει να εκμεταλλευτούν από τώρα τα  αγροκτήματα τους, φυτεύοντας δένδρα που κάνουν καρπούς με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών (καρυδιές, αμυγδαλιές, καστανιές κ.τ.λ.). Τα υβριδιακά φυτά που έχουν υποστεί εκφυλιστικές γενετικές αλλαγές σε γεωπονικά ινστιτούτα, πρέπει να αποφεύγονται, διότι έχουν μικρό όριο ζωής, είναι ευπρόσβλητα από ασθένειες και απαιτούν φάρμακα και λιπάσματα. Το ίδιο ισχύει και για τις μονοκαλλιέργειες, διότι είναι ευπρόσβλητες σε ασθένειες. Αντίθετα, οι πολυκαλλιέργειες πολλών ειδών, αντιστέκονται στις ασθένειες και δημιουργούν πλήρη αυτονομία προϊόντων για επιβίωση.
   Οι κτηνοτρόφοι είναι απαραίτητο να διατηρούν πολλά είδη ζώων συγχρόνως, διότι η συμβίωση των διαφορετικών μικροβιολογικών οργανισμών του κάθε είδούς, δημιουργεί αλληλοπροστασία από ασθένειες και μηδενίζει τη χρήση φαρμάκων. Τα ζώα - και τα μελίσια - θα πρέπει να είναι αυτόχθονης ράτσας για να ανθίστανται στις ασθένειες και οι τεχνητές ζωοτροφές θα πρέπει να αποφεύγονται, διότι οδηγούν σε βιολογικό εκφυλισμό των ζώων. Οι οικογένειες των πόλεων πρέπει να εκπαιδευθούν στην διατροφή και την αναπαραγωγή  ζώων (αιγοπρόβατα κ.λ.π.), εκτός των αστικων περιοχών, σε συνεργασία με κατοίκους χωριών, έως ότου μετοικίσουν μονίμως στην ύπαιθρο.
   Οικογενειακά σχέδια για μακροχρόνια παραμονή στην ύπαιθρο, θα φανούν χρήσιμα σε περίπτωση απομάκρυνσης από τις πόλεις. Αναγκαίος είναι ο εξοπλισμός με σειρές εργαλείων γεωργίας, κτηνοτροφίας, ξυλουργίας, σιδηρουργίας και μηχανολογίας κινητήρων εσωτερικής καύσης και η αποθήκευση καυσίμων, αλλά και τροφών που μπορούν να διατηρηθούν (σιτάρι, ελαιόλαδο, όσπρια, αλάτι, μέλι, κ.λ.π.). Απαραίτητη είναι επίσης η αξιοποίηση ηλιακής και αιολικής ενέργειας, με ηλιακούς συλλέκτες και ανεμογεννήτριες.
  Η υπαίθρια επιβίωση είναι εξοντωτική και απαιτεi καλή προετοιμασία και τη συνεργασία πολλών ατόμων.
Είναι καθήκον μας να επιβιώσουμε για να δοξάσουμε τον Κύριο και Θεό μας μέχρι εσχάτης πνοής, υπερασπίζοντας την ελευθερία μας, την πίστη μας και τις αξίες που Εκείνος μας δίδαξε.